Brigadmuseum

An interactive museum focusing on the civil and military effects on Sweden, based on the Cold War.
Följ med på en tidsresa från 1945-1991 där du får känna, lyssna, läsa och se hur kalla kriget påverkade Sverige. Hos oss finns få montrar och det mesta får man röra vid och utforska med alla sina sinnen.

Museets utställning varvar militära och politiska händelser med nedslag i vardagslivets populärkultur. Vad hände runt om i världen under kalla kriget och hur kom det att påverka oss? Gå in i tidstypiska miljöer som till exempel det autentiska 1950-talsköket eller sjukvårdstältet där operationen pågår för fullt. Börjar du bli trött i benen kan du slå dig ned i caféet med en kôpp kaffe och en hembakad bulle. Caféet ordnar även det mesta för er grupp eller konferens. Kontakta oss på 054-15 80 60 eller info@brigadmuseum.se för mer information.

I vår museishop hittar du presenter för stora och små, samt litteratur om militärhistoria och kalla kriget. Vi säljer även militära kläder och prylar. Letar du efter riktigt tjocka sockor inför vintern, en ryggsäck med multipla funktioner eller en regnjacka till midsommar finner du det hos oss.
Opening hours
INFO
Place
For current opening hours see: https://www.brigadmuseum.se/in-english
Name
Brigadmuseum
Address
Sandbäcksgatan 31
653 45 Karlstad
Municipality: Karlstad
Go back
Karlstad
Visit webpage
History
Cultural heritage
Museum
Lake Vänern

Prices

Pricetype: Student and pensioner
Price: 60 kr
Pricetype: Adult
Price: 80 kr
Pricetype: Children and youths up til 20 years
Price: 0 kr