Kafé på Naturum Värmland

Du behöver inte gå hungrig från Mariebergsskogen. I kaféet kan du avnjuta härliga bakverk, smakrika soppor och spännande mackor.
Kaféet ligger i anslutning till Naturum Värmland med utställning och butik i Karlstads stadspark Mariebergsskogen. I kaféet serveras alltid vegetarisk soppa med goda tillbehör och hembakt bröd. På menyn finns också pannkakor till barnen, som du kan få utan gluten, mjölk och ägg. Matiga smörgåsar finns också på glutenfritt bröd med till exempel mozzarella, linsröra och varmrökt lax. Sortimentet varierar men det finns alltid glass, kanelbullar, Värmlandstårta och chokladigelkottar, det mesta av kaffebrödet bakas på plats.

Undantag kan förekomma vid storhelger och arrangemang i parken.
Öppettider
INFO
Plats
För aktuella öppettider se: http://www.mariebergsskogen.se/naturum-varmland/oppettider/
Arrangör
Mariebergsskogen AB
Treffenbergsvägen
652 29 Karlstad
mariebergsskogen@karlstad.se
Namn
Naturum Värmland, Mariebergsskogen
Adress
Treffenbergsvägen 20
652 29 Karlstad
Kommun: Karlstad
Per Eriksson
Beskrivning
Naturum Värmland ligger mitt i Klarälvsdeltat. Huset har stora panoramfönster som suddar ut gränsen mellan innan och ute. Alldeles utanför glittra vänervattnet på ena sidan och på den andra sidan mötes du av skogens gamla ståtliga tallar. Ute på stora bryggan kan du spana efter fiskar i vattnet och fåglar ute i våtmarken. Inne på naturum finns flera utställningar med mycket att upptäcka för alla, och särskilda krypin för barnen. I Naturum Värmland finns en butik som knyter an till naturen. Här kan du lätt hitta presenter till både liten och stor. I kaféet fikar du gått på hembakade kanelbullar, chokladigelkottar eller Värmlandstårtan. Här serveras varje dag en lättare lunch. Råvarorna är ekologiska och närproducerade med varianter för dig som är allergisk. Det finns sittplatser både inne och ut, där bästa platsen kanske ändå är ute på bryggan - alldeles nära vattnet.
Tillbaka
Karlstad
Besök hemsida
Cafe
Lokalproducerat
Lunch
Söndagsöppet
Vänern