Matbruket

Matbruket öppnar på onsdag 1 juli efter en tids stängning pga covid-19. Öppet onsdag till söndag kl 12-16.
Är du en matälskare som letar efter en unik upplevelse för både gom och öga kan du få dina sinnen tillgodosedda på Matbruket på Värmlands Museum.

När måltiden blir en upplevelse
Matbruket är platsen för alla matälskare. I en unik kulturell miljö, designad matsal och framförallt ett kockteam av högsta nivå skapar precis den upplevelse du är värd. För att få ut mesta möjliga av ditt besök har vi skapat mindre rätter där du gärna väljer några fler och kanske delar med dina vänner. Plocka, ät, smaka, skratta, skåla. Det blir en kväll av Fun Dining.

Matfilosofin
Svensk nyfikenhet med värmländsk finess – så lyder vår filosofi. Här serveras modern och genuin mat i en kulturell miljö. Här blir måltiden en upplevelse. Vi jobbar med de bästa råvarorna och alltid i säsong. En bra magkänsla hos oss skapar detsamma hos dig.

Värmlands egen stjärnkock
Niklas Pettersson är matkonstnären med många grytor kokandes samtidigt. Med en bred erfarenhet från restauranger, evenemang, bröllop och catering attraherar han de bästa medarbetarna Värmland har att erbjuda inom gastronomi. Niklas är upplärd av en av Sveriges mest betydelsefulla kockar, Stefan Holmström vars restaurang alltid låg i topp inom Svensk Gastronomi.

Niklas har arrangerat flera matevent runt om i landet med gästspel av bland andra världsmästaren i Gastronomi 1999 Terje Ness, Leif Mannerström, Stefan Holmström, Marcus Aujulay och Melker Andersson. I cateringform, och på plats i sina restauranger, har Niklas arrangerat ungefär 200 bröllop. Bland annat på Dömle Herrgård, Terrassen Gastro, Rottneros Park och Sliperiet Gastronomi.
INFO
Plats
Tillgänglighet
Arrangör
Matbruket
Sandgrundsudden
651 08 Karlstad
info@matbruket.se
Namn
Värmlands Museum
Adress
Sandgrundsudden
652 24 Karlstad
Kommun: Karlstad
Beskrivning
På Sandgrundsudden i Karlstad ligger Värmlands Museum.
Tillbaka
Karlstad
Besök hemsida
Restaurang
Vänern