Sun Dance Ranch - camping

Sun Dance Ranch har en liten mysig minicamping så att campingälskare också kan njuta av ranchkänslan.
Minicamping

Sun Dance Ranch har en liten mysig minicamping så att campingälskare också kan njuta av ranchkänslan. Vi har inte för avsikt att starta en stor camping här på Sun Dance Ranch (det är inget vi prioriterar och det finns tillräckligt många campingar i området), men vi vill även ge campingälskare en möjlighet att få uppleva ranchkänslan från sin egen husbil, husvagn eller tält. Tanken är att det kan kombineras med en ridupplevelse, till exempel genom att boka en ridlektion, ridtur eller en dagstur. Du behöver inte boka i förväg.
Servicebyggnaden

I byggnaden intill saloonen finns en toalett med två duschar, två toaletter, ett handfat, ett dubbelhandfat och möjlighet att använda tvättmaskin och torktumlare. Däremot har vi inte möjlighet att tömma avfall från en kemisk toalett! Det måste ske någon annanstans innan om du inte använder biologiskt nedbrytbart miljörengöringsmedel/högtrycksspolning. En annan möjlighet är att använda tvättmedel med vinäger, eftersom vi har en septiktank som är självrengörande och miljön skulle störas om kemikalier kom i. Vi vill inte ha resterna i vårt grundvatten eftersom det är också vårt dricksvatten!
Extra faciliteter på campingen

Platsen har sina egna eldstäder, picknickbord, trädgårdsbord och stolar som kan användas. Vi har två minifotbollsmål och en stor gräsmatta att spela på. Det finns en härlig picknickplats vid vattnet med en nedsänkt eldstad/grillplats med sittplatser, matplats och trappsteg ner till vattnet. Campinggäster kan också använda sig av saloonen för att till exempel spela spel, njuta av en bok i sittgruppen, beställa drycker, snacks eller middag (val från meny eller kort).

I saloonen finns ett pingisbord, ett biljardbord (från 16 år) och en dart-/piltavla. Du kan också delta i vår vecko-BBQ eller våra mysiga lägereldskvällar och kvällsunderhållning i juli och augusti med till exempel: liten femkamp, skytte, fyrhjulingskörning, lassokastning, bäversafari, kanot etc. Det är inte tillåtet att inne i saloonen, på eller runt terrassen, konsumera egen dryck och snacks. Det är tillåtet på picknickplatserna på campingen eller nere vid vattnet.
Campingplatsen på ranchen

Det finns max 15 platser bakom stugorna med utsikt över de stora hagarna, skogen och över älven (nästan varje kväll bjuds det på en vacker solnedgång). Det är väldigt tyst här och vi kan ofta se rådjur, rävar, tranor och även älg vandrande genom trädgården. Men det är naturligtvis en ranch där ibland en traktor startar för att ordna för hästarna etc. Barnen älskar också att hjälpa till på ranchen och vill gärna hjälpa till att sköta och borsta hästarna och de andra djuren. Allt är möjligt så länge som alla visar respekt och lyssnar till instruktionerna från personalen.
Indiantipi (indiantält)

Under 2014 blivit ranchen utrustas med en originaltipi. Den stora tipin (6m i diameter) kommer att fungera som ett gemensamt vardagsrum och matsal där vi kommer att göra middag över öppen eld: så kallad utomhusmatlagning. Särskilt när vädret är dåligt, även under vecko-BBQ, kan vi alla få det mysigt i tipin. Skulle det inte vara en riktig upplevelse att grilla mat på en westernranch i en riktig tipi?
Kökstuga

Från 2015 vi har en kökstuga som våra gäster fä använda.
Öppettider
INFO
Plats
September-27 april: öppet endast vid bokning
28 april-31 augusti: öppet alla dagar 10.00-20.00
Arrangör
Sun Dance Ranch
Yggenäs Björkhaga
683 62 Ekshärad
info@sundanceranch.eu
Namn
Sun Dance Ranch i Ekshärad
Adress
931
683 62 Ekshärad
Kommun: Hagfors
Beskrivning
Sun Dance Ranch ligger vackert beläget längs Klarälvens strand strax utanför Ekshärad i Yggenäs.
Vägbeskrivning
Om du kommer körandes norrut på väg 62; sväng höger direkt efter kyrkan i Ekshärad och åk över Klarälven. Lite längre fram delar vägen på sig, sväng höger. (Du är nu på väg 931 på östra sidan Klarälven.) När du passerat skylten med "Yggenäs", ta första till höger. Ranchen ligger i slutet av grusvägen. Från kyrkan är det fem kilometer till Sun Dance Ranch. Från Hagfors/Edebäck/Bergsäng: ta första vägen till vänster efter skylten "Yggenäs". Ranchen ligger vid slutet av grusvägen.
Tillbaka
Ekshärad
Besök hemsida
Boka

Priser

Pristyp: Person/natt vuxen
Pris: 90 kr
Beskrivning:
Från 13 år och uppåt
Pristyp: Peron/natt barn
Pris: 60 kr
Beskrivning:
Upp till 12 år
Pristyp: El/natt
Pris: 50 kr
Pristyp: Tvätt
Pris: 60 kr
Beskrivning:
Tvätt/tork med tvättmedel