20
okt

Föredrag: Översvämning

Barbro Näslund-Landenmark, naturolycksexpert på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, om MSB:s förebyggande arbete och EU:s översvämningsdirektiv. Fri entré.
Ta chansen att lyssna till Barbro Näslund-Landenmark om förebyggande arbete mot översvämningar och EU:s översvämningsdirektiv. Barbro Näslund-Landenmark är naturolycksexpert på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och har jobbat både nationellt och internationellt med översvämningsfrågor.
INFO
Plats
Arrangör
Mariebergsskogen AB
Treffenbergsvägen
652 29 Karlstad
mariebergsskogen@karlstad.se
Namn
Naturum Värmland, Mariebergsskogen
Adress
Treffenbergsvägen 20
652 29 Karlstad
Kommun: Karlstad
Per Eriksson
Beskrivning
Naturum Värmland ligger mitt i Klarälvsdeltat. Huset har stora panoramfönster som suddar ut gränsen mellan innan och ute. Alldeles utanför glittra vänervattnet på ena sidan och på den andra sidan mötes du av skogens gamla ståtliga tallar. Ute på stora bryggan kan du spana efter fiskar i vattnet och fåglar ute i våtmarken. Inne på naturum finns flera utställningar med mycket att upptäcka för alla, och särskilda krypin för barnen. I Naturum Värmland finns en butik som knyter an till naturen. Här kan du lätt hitta presenter till både liten och stor. I kaféet fikar du gått på hembakade kanelbullar, chokladigelkottar eller Värmlandstårtan. Här serveras varje dag en lättare lunch. Råvarorna är ekologiska och närproducerade med varianter för dig som är allergisk. Det finns sittplatser både inne och ut, där bästa platsen kanske ändå är ute på bryggan - alldeles nära vattnet.
Tillbaka
Karlstad
Besök hemsida
Mariebergsskogen

Priser

Pris: 0 kr

Tillfällen

2021-10-20 18:00