30
apr

INSTÄLLT - Valborgsfirande i Mariebergsskogen

Tillsammans firar vi in våren på traditionellt sätt med talet till våren, körsång och stor majbrasa. Årets valborgstalare är Sören Dalevi.
Kom och fira vårens ankomst på valborgsmässoafton. Vi samlas på gräsmattan vid Acksjöns kapell där körerna Sällskapet CMB och Sångföreningen Manhem sjunger in våren under ledning av Erik Rynefors vid Acksjöns kapell. Vi lyssnar till välkomsthälsning av vd Anna Lööf Falkman och "Talet till våren" hålls av årets valborgstalare, Sören Dalevi. Kvällen avslutas med att vi tänder den stora majbrasan nere vid vattnet.

Sören Dalevi är sedan 2016 biskop i Karlstads stift. Han har en bakgrund som präst, forskare och lärare vid bland annat Karlstads universitet. Biskop Sören vill fokusera på den folkkyrkoteologi som varit så viktig i området: kyrkan är till för alla. Vi har högt i tak, låga trösklar, men vi har också ett golv. Och detta är folkkyrkans ärende i en mening: Att barn och gamla, oavsett klass, kön, sexuell läggning eller bakgrund skall känna sig bejakade av den kyrka som de tillhör. Kyrkan måste därför höja sig upp till folks nivå. Alla ska med.

I parken finns kaffeservering, varm korv, varma och kalla drycker och godis.

Parken stänger som vanligt kl. 22.00.

Varmt välkomna!
INFO
Plats
Arrangör
Mariebergsskogen AB
Treffenbergsvägen
652 29 Karlstad
mariebergsskogen@karlstad.se
Namn
Mariebergsskogen
Adress
Treffenbergsvägen 20
652 29 Karlstad
Kommun: Karlstad
Linn Malmén
Beskrivning
Karlstads stadspark cirka 20 minuters promenad från centrum.
Tillbaka
Karlstad
Besök hemsida
Mariebergsskogen
Valborg

Priser

Pris: 0 kr

Tillfällen

2020-04-30 19:30 - 22:00