Aktiviteter

Aktiviteter

Värmland har med sina tusentals sjöar, stora höjdskillnader, fem klimatzoner och sitt rika djurliv, de bästa förutsättningar för olika naturaktiviteter. Här finns flera företag som gjort det möjligt för dig att komma rätt från början och de hjälper dig att uppleva äventyren under säkra förhållanden.

Evenemang

Evenemang

I Värmland älskar vi evenemang, stora som små. Kom hit och delta i musikfestivaler, opera- och teaterföreställningar, dansgalor och idrottsarrangemang. Vi erbjuder tusentals olika evenemang för alla åldrar.

Äta

Äta

Värmland är ett matland. Här har råvaror från gårdarna, skogen och alla vattendrag alltid varit basen i både traditionell husmanskost och när vi bjuder in till årets alla fester och speciella högtider. Detta präglar fortfarande menyerna hos många restauranger, konferensanläggningar och herrgårdar. Flera småskaliga livsmedelsproducenter har café och lunchservering i sina gårdsbutiker.

Shopping

Shopping

I Värmland ökar möjligheterna till shopping för varje dag som går. Vill du spendera en dag i ett stort affärscentra? Eller handla i vackra stadskärnor med specialaffärer? Är du nyfiken på gårdsbutiker och exklusiva affärer mitt ute på landsbygden? I Värmland hittar du allt detta och mycket till.

Sevärdheter

Sevärdheter

Värmland är fyllt av spännande och intressanta personer och platser att besöka. Berättartraditionen är lång och du kommer med all säkerhet komma hem med nya härliga intryck och fantastiska möten med engagerade människor. Ett besök i Värmland sitter i länge.