Hembygdsgården Forshaga

Mycket aktiv hembygdsgård i vacker värmlandsmiljö. Välutrustade lokaler finns att hyra för konferenser, sammanträden, utställningar mm.
Hembygdsgården Bråtarna är belägen 2 mil norr om Karlstad i Skived.

På Bråtarna levde under slutet av 1500-talet bonden och laxfiskaren Peter, stamfader för den Lagerlöfska släkten. Den mest kända medlemmen av släkten var Selma Lagerlöf, berömd och älskad författare, som erhöll nobelpriset 1909. Hon besökte själv gården 1937. Lagerlöfska släktföreningen reste en minnessten på gården 1945.

Hembygdsgården omfattar ett flertal byggnader och samlingar av kulturhistoriskt värde. Här finns örtagård, skolmuseum, ett Lagerlöfsrum, ett gammalt fullt fungerande tryckeri, vävstuga med tre vävstolar samt en bagarstuga som kan hyras för det egna tunnbrödsbaket.

Gården har ett mycket naturskönt läge som inbjuder till aktiviteter både inom- och utomhus. Välutrustade lokaler finns att hyra för konferenser, sammanträden, utställningar mm. Den trivsamma miljön passar bra för bröllop, släktkalas, företags- och föreningsfester.

Forshaga Hembygdsförening hyr ut GÄSTABUDSSALEN i Skifwegården. Den är fullt utrustad med kök och porslin för 60 personer.
LOGEN är fullt utrustad med kök och porslin för 100 personer. Stort golv med scen för det stora kalaset.
Öppettider
INFO
Plats
Måndag - fredag 9:00-13:00 eller enligt överenskommelse
Arrangör
Forshaga Hembygdsförening
Södra Lagerlöfsgatan 46
667 33 Forshaga
0054873648
Namn
Hembygdsgården Forshaga
Adress
Södra Lagerlöfsgatan 46
667 33 Forshaga
Kommun: Forshaga
Beskrivning
Hembygdsgården Bråtarna är belägen i Skived, Forshaga.
Tillbaka
Forshaga
Hembygdsgård
Historia
Hus & kulturmiljöer