Klarälvdalen Kanot - Kanotturer

Hyr en kanot och paddla en av de många turerna Klarälvdalen Kanot erbjuder
KLARÄLVENTURER:
Klarälven är en av Sveriges längsta älvar och perfekt att upptäcka i kanot eller kajak. Normalt rinner den i en hastighet av 2km/h. Det är en älv som erbjuder något för alla. Idealisk för de som paddlar för första gången.
Våra väldigt populära dagsturer i kanot erbjuder turer på 16 km till 22 km. De startar uppströms och tar er tillbaka till Byns Camping. Enligt vår mening, är det här antagligen den vackraste delen av älven. Om ni planerar att paddla en dag i kajak så kommer ni antagligen att uppskatta att starta i Stöllet och sedan paddla tillbaka till Byns Camping. En fantastisk tur på omkring 42 km. Många gäster ser vilda djur på deras resor längs älven, t.o.m. björn har varit synlig vid älven.

Prisexempel – Kanot dagstur för 2 gäster, inklusive transport, endast 550 SEK!

Vi erbjuder också flera långturer, allt från 2 till 10 dagar. Varför inte paddla den klassiska turen mellan Sysslebäck och Byns Camping? Omkring 94 km lång. Idealisk sträcka för 4- till 6-dagars turer.

Prisexempel – 4-dagars tur från Branäs till Byns Camping, för 2 gäster, inklusive transport, endast 1600 SEK!

Vi har perfekta lösningar för familjer som vill paddla tillsammans. Varför inte välja vårt Big Canadian paket? Big Canadian är en väldigt bra kanot från Gatz med 5 st säten. Den är väldigt stabil och är enkel för två vuxna att manövrera. Det betyder att föräldrar med två eller tre barn kan paddla i samma kanot. Det finns även plats för packning. I paketet ingår ett Tipi-tält, stort nog för att hela familjen ska ha det bekvämt och säkert. Tipi-tältet fungerar även bra för tre vuxna som vill paddla tillsammans men ändå ha mycket plats över för utrustning.

Prisexempel – Big Canadian familjepaket, 4 dagar, Branäs till Byns Camping, inklusive transport, endast 3000 SEK!

KLARÄLVDALEN GRAND TOUR:
I år är första året vi erbjuder våra gäster chansen att paddla från Sysslebäck i norr till Karlstad i söder. Det är en sträcka på mer än 220 km. Den senare delen av resan involverar sju landtransporter. Denna Grand Tour innebär att stora delar av Värmland kan utforskas från vattnet. Perfekt för 7- till 10-dagars turer. (Endast rekommenderat för vuxna)

Det finns flera platser längs vägen där det går att köpa mat, vilket innebär att du inte behöver ta med dig så mycket ut på turen.

ROTTNAN:
Rottnan är ett mindre älvsystem som startar vid norska gränsen och som sträcker sig tillbaka in i Värmland. Den första delen av resan är ett smalt parti, som vid högvatten flyter väldigt snabbt.

Det kan finnas en del träd och grenar som hänger ner och som bör undvikas. Dessa träd och grenar kan också göra turen mer spännande och rolig! På den andra delen av resan breder älven ut sig och flyter långsammare. Här har du stor chans att få se bäver och du kommer garanterat att längs resan få se massor av spår efter deras framfart. Bra för 3- eller 4-dagars ”snälla” turer, ungefär 40 km.

Prisexempel – 2 gäster, Rottnan 3 dagar, inklusive transport, 2200 SEK.
Var snäll och notera att alla turer på Svartälven och Rottnan kräver att ni blir transporterade till och från start och mål på er tur.

SVARTÄLVENTURER:
Svartälven ger en helt annan känsla än Klarälven då den erbjuder en mer varierad typ av vatten och natur. En kombination av älvar och sjöar, ibland sammanlänkade av transportsträckor, gör resan väldigt intressant.

Landtransporterna skapar vanligtvis inga större problem om du packat klokt och lätt! För att underlätta er vistelse tillhandahåller vi kanotvagnar. Vi erbjuder en unik service när ni bokar Svartälventurer. Du bokar startdatum och antal dagar du vill vara ute på turen. Vi tillhandahåller en turkarta där flera olika numrerade punkter finns. Punkterna är ”kontaktplatser” om ni får några problem på turen. De kan också fungera som upphämtningsplatser. Detta medför att ni inte är tvingade att nå en fast avslutningsplats, om det skulle ta lite längre tid än förväntat. Om ni hittar en fin campingplats och vill stanna en extra natt, så är det inga problem. Vi hämtar er fortfarande på rätt dag och tid, men på den nya upphämtningsplatsen. Det enda ni behöver göra är att kontakta oss er sista morgon ute på turen och berätta vilken numrerad upphämtningsplats ni har nått, så hämtar vi er där. Detta enkla system har fungerat bra. Svartälventurer passar bra som 4-7-dagars alternativ.

Prisexempel – 2 gäster, Svartälven 5 dagar, inklusive transport och kanotvagn, 2875 SEK.

GUIDADE TURER:
Vi kommer att fortsätta hjälpa våra gäster att få ut det mesta av kanotturerna genom att arbeta med Dave Latham. Dave har stor erfarenhet av kanotpaddling. Han kommer att hålla i 7-dagars turer i vårat område. Daves turer är bra för både nybörjare och mer erfarna gäster. Alla kan lära sig något på turerna och dra nytta av Daves erfarenhet som tränare på nivå 5. Dave kommer att använda sig av Leave No Trace principer på alla sina turer.
Öppettider
INFO
Plats
Campingen har öppet för säsongen 26 maj till 3 september 2019.
Receptionen är öppen:
Lågsäsong:
8.30-11.00 och 16.30-19.00
Högsäsong 1 juli-14:e augusti:
08.30-21.00
Arrangör
Byns Camping
680 50 Ekshärad
info@bynscamping.eu
Namn
Byns Camping
Adress
Byns Camping
683 60 Ekshärad
Kommun: Hagfors
Beskrivning
Byns Camping ligger strax utanför Ekshärad precis vid Klarälvens strand.
Vägbeskrivning
På östra sidan om Klarälven. 500 m från Ekshärads centrum. 105 km norr om Karlstad efter väg 62.
Tillbaka
Ekshärad
Besök hemsida
Hyra
Kanot