Klarälvsleden

Klarälvsleden, 120 km vildmark. Att cykla på gamla landsvägar, längs med Klarälven gör att du kan njuta av kulturen och den vackra naturen i norra Värmland på ett härligt sätt.
Klarälvsleden, från Sysslebäck till Hagfors, är en 120 km lång cykelled som går på gamla landsvägar, genom vildmarken, i norra Klarälvdalen. Leden är naturlig och slingrar sig fram förbi gårdar och ängar, genom storskogar och byar, sida vid sida med den mäktiga Klarälven. Underlaget är grus och asfalt, Klarälvsleden lämpar sig för cykel och vandring.

I Uddeholm tar Klarälvsleden slut och den asfalterade Klarälvsbanan tar vid.

Klarälvsbanan slingrar sig rakt genom den Värmländska naturen, från Hagfors i norr till Karlstad i söder. På vägen passerar du i tur och ordning Uddeholm, Munkfors, Ransäter, Deje, Forshaga och Karlstad.
Klarälvsbanan är en nedlagd banvall, helt asfalterad och garanterat bilfri. På Klarälvsbanan reser du från den mörka och vänliga skogen i norr till ett öppet jordbrukslandskap i söder.

Vid Klarälvsbanans södra entré finns en uppskyltad cykelväg som sträcker sig från Kroppkärrssjön till Mörudden på Hammarö. Sträckan är 10 km.
Plats
Namn
Klarälvsleden
Adress
Badhusvägen 2
680 60 Sysslebäck
Kommun: Torsby
Vägbeskrivning
Invid RV 62 i Sysslebäck ligger Sysslebäcks Stugby & Fiskecamp med närhet till Klarälvsleden.
Tillbaka
Sysslebäck
Boka här
Aktiviteter
Cykla
Familj
Klarälvsbanan
Natur
Natursevärdheter
Sport & motion
Vandra
Vandringsled