Orrholmsgaraget

Orrholmsgaraget är en kulturell oas i den värmländska underjorden.
Under Orrholmen, ett miljonprogramsområde som byggdes och togs i bruk under den senare delen av 1960-talet byggdes Orrholmsgaraget, en för sin tid unik trafiklösning där allmän väg och parkeringsplatser placerades under jord.

Men tiden blev bostadsområdet och garaget slitet och upplevdes som otrygg miljö. Under början av 2000-talet skapades därför spontant den så kallade Garagegruppen, en samverkan mellan bovärdar och hyresgäster i området, vars syfte var att ta initiativ till förbättringar och förnyelse av Orrholmsgaraget genom en mängd kulturaktiviteter. Boende och besökare skulle göras delaktiga för att göra garaget attraktivare och mindre utsatt för skadegörelse. Kort sagt - göra Orrholmsgaraget till en positiv vistelsemiljö för boende och besökare.

Tack vare initiativet som togs kan garagets besökande idag avnjuta klassisk musik som spelas under stora delar av dygnet och titta på en ansenlig mängd av konstnärliga utsmyckningar, bland annat Karlstads största konstverk i offentlig miljö. Eller varför inte fundera på vad som finns i tidskapseln som ska öppnas år 2208 medans du går Sveriges första Poetry Walk?

Garaget, som väckt uppseende såväl nationellt som internationellt, har besökts av partiledare, musiker och många kända kulturpersonligheter, och nu är det din tur. Varmt välkommen till Orrholmsgaraget!

.
Plats
Namn
Orrholmsgaraget
Adress
Kommun: Karlstad
Tillbaka
Orrholmsgaraget
Konst

Priser

Pris: 0 kr