Outdoor Center Värmland - Cykla Klarälvstur

Cykla Klarälvsbanan eller Klarälvsleden med start från Edebäck
Vi har flera olika dagsturer klara för er. Vill du göra längre resor får du naturligtvis det.

Tur 1
Upptäck den vackra, gröna naturen i Värmland och ta en typ av "stadsresa". Turen startar vid vår bas i Edebäck (du kan övernatta här i vår stuga före din resa om du önskar). Du kan parkera din bil gratis och tryggt vid vår gård under din resa.
Cykelturen vindlar sig längs Klarälven norröver. Den tar dig upp till Sysslebäck via grusvägar och asfalterade vägar längs Klarälvsleden. Väl uppe i Sysslebäck kan du fortsätta din resa söderut mot Karlstad via Klarälvsbanan från Uddeholm som är en helt bilfri cykelled. Det var tidigare en järnväg men har nu gjorts om till cykelled.

Du kommer att bli hämtad i Karlstad. Du kommer att cykla genom hjärtat av Värmland. Detta landskap är perfekt för barnfamiljer men även för andra resenärer som inte har bråttom i livet.
Denna tur kan också delas i två eller tre delar om du så önskar.

Det vackra landskapet, de typiska svenska byarna och den vackra naturen gör denna cykelled till en unik upplevelse. Längs Klarälven finns det gott om olika boendealternativ, från enkla trästugor på campingplatser till Bed&Breakfast eller mer lyxiga hotell. Du kommer att få en karta på vilken de olika boendeanläggningarna är utmarkerade.

Du kan också hyra cykelkärror så att du kan ta med tält och utrustning. Detta ger dig även alternativet att campa fritt i naturen och uppleva det svenska vildmarken.

I de olika orterna som ni passerar finns matbutiker, apotek, vårdcentraler, restauranger och turistinformationer.

Tur 2
Turen startar vid basen i Edebäck. Här kan du parkera din bil gratis medan du är iväg på din cykeltur.Cykelturen leder in i Dalarna på en grusväg via Malung, Äppelbo och Vansbro. Turen tar dig igenom den vackra vildmarken i Dalarna, de bästa campingplatserna och vackra vattendrag. Här kan du upptäcka älgar och kanske höra vargar yla. Ta med så lita bagage som det går. Du kommer att passera flertalet campingplatser och andra boenden. Kort sagt en oförglömlig upplevelse. Tiden spelar ingen roll, du kan njuta till 100%.
INFO
Plats
Arrangör
Outdoor Center Värmland
Smedliden 1
683 92 Hagfors
info@outdoorcentervarmland.com
Namn
Träffen, Gunnerud
Adress
Gunnerud
683 61 Ekshärad
Kommun: Hagfors
Beskrivning
Ligger intill Klarälvens strand mellan Ekshärad och Hagfors längs riksväg 62.
Vägbeskrivning
Utmed väg 62 i Gunnerud, ca 10 km söder om Ekshärad
Tillbaka
Ekshärad
Besök hemsida Boka här
Familj
Cykla