Outdoor Center Värmland - Vinterprogram februari

Ett fullspäckat vinterprogram!
Dag 1: Ankomst
Under dagen kommer du fram till din lägenhet.

Dag 2: Expedition snögubbe (hur man överlever i mycket kalla, vintriga förhållanden)
Vi kommer att lära dig hur man gör en säker eld, vandra och kompass/frågor och uppdrag i en vit vintervärld. Lunch ingår. Efter lunch en guidad snöskovandring med en av våra guider. På kvällen åker ni släde med hästar.

Dag 3: Fyrhjulingstur och pulka
En fantastisk guidad fyrhjulingstur. Vi kör genom mycket gammal skog, men även genom nyplanterad skog. Vi berättar historier om trätransport i gamla tider och även om ett kraftverk vid vatten som finns för att utvinna el. När vi kommer tillbaka börjar vi en enkel eller avancerad hiphopdans med Jill, bara för att bli varm igen. Lunch ingår. Efter lunch kör vi till Sunnemo. Vi ska åka pulka från ett berg med allt som vi kan hitta. Sen blir det varm choklad med vispad grädde på Sunnemos Lantliv. Gjord bara för oss! Sedan kommer vi att vandra genom Sunnemos mörker med facklor.

Dag 4: Gör vad du vill
Fri dag att hitta på vad du vill, kanske ett besök till Värmlands Moosepark, åka skidor, snöskovandring, dagen är din!

Dag 5: Jaktvägen
Jaktvägen visar dig hur man har jagat i förhistorien. Självklart kommer du att få pröva att skjuta själv, även med pil och båge. Lunch ingår. På kvällen blir det vinter BBQ.

Dag 6: Isspel
Vi börjar med alla slags spel på isen. Vi lunchar runt en härlig varm eld. Därefter borrar vi hål i isen och börjar med isfiske. Med ett mycket litet fiskespö kan vi fånga de största fiskarna.

Dag 7: Vi besöker en riktig huskyfarm
Du får information om hundarna, möta hundarna och åka släde. Turen leder dig genom omgivningarna i Värmlands vackra landskap. I slutet leker vi med hundarna på deras lekplats och tackar för deras hårda arbete. Lunch ingår. När vi kommer tillbaka äter vi tillsammans. En riktig holländsk vintermeny.

Dag 8: Avresa
Tyvärr tar din resa tar slut här, men du har lärt dig så mycket, så du kan berätta många historier om denna stora vinterupplevelse.
INFO
Plats
Arrangör
Outdoor Center Värmland
Smedliden 1
683 92 Hagfors
info@outdoorcentervarmland.com
Namn
Outdoor center Värmland
Adress
Edebäck
Smedliden
683 92 Hagfors
Kommun: Hagfors
Tillbaka
Hagfors
Besök hemsida
Vinteraktiviteter