Sun Dance Ranch - vinteraktiviteter

Upplev en härlig vinter med massor av aktiviteter hos Sun Dance Ranch.
Det är förstås vackert även på vintern på Sun Dance Ranch. Ibland kan det bli ner till -30 grader. Men oftast blir det inte kallare än -10 till -20 grader. Ofta är det soligt på dagen och det blåser inte så mycket här så det känns inte så kallt. Om du dessutom är aktiv så blir du inte kall så fort. Det finns flera aktiviteter att göra och vinterlandskapet är fantastiskt vackert.

Håll i minnet att under de kortaste dagarna under vintern (runt 21 december) så blir det ljust runt 09.00 och redan vid 15.00 är det mörkt igen. Men å andra sidan, på sommaren blir det inte mörkt alls (runt midsommar). Generellt har vi snö från mitten/slutet av december och den börjar smälta bort runt början/mitten av mars.
Men du vet ju redan att inget är så föränderligt som vädret. Vi vågar inte ge snögaranti.

På vintern har vi flera egna aktiviteter såsom ridning, ridlektioner eller att åka snowboard bakom häst. Hos våra kollegor finns fler aktiviteter som snöskotersafari, slädtur med husky (www.highyard.nl). Det finns också möjlighet att åka slalom, längdskidor eller skridskor i Ekshärad; även ofta på kvällstid.

Slalom, längdåkning och skridskoåkning

På vintern kan du åka skidor i Ekshärads centrum på och runt Ekesberget (precis bakom ICA Supermarket). Ekesberget har en skidlift och 2-3 nedfarter. Det finns även ett 5 km lång belyst längdskidspår och en skridskobana som är gratis att använda. Under flera kvällar i veckan kan du göra alla dessa 3 aktiviteter. Om du vill ha ett större skidområde så ligger Branäs (www.branas.se) och Hovfjället (www.hovfjallet.se) inte så långt bort.
INFO
Plats
Arrangör
Sun Dance Ranch
Yggenäs Björkhaga
683 62 Ekshärad
info@sundanceranch.eu
Namn
Sun Dance Ranch i Ekshärad
Adress
931
683 62 Ekshärad
Kommun: Hagfors
Beskrivning
Sun Dance Ranch ligger vackert beläget längs Klarälvens strand strax utanför Ekshärad i Yggenäs.
Vägbeskrivning
Om du kommer körandes norrut på väg 62; sväng höger direkt efter kyrkan i Ekshärad och åk över Klarälven. Lite längre fram delar vägen på sig, sväng höger. (Du är nu på väg 931 på östra sidan Klarälven.) När du passerat skylten med "Yggenäs", ta första till höger. Ranchen ligger i slutet av grusvägen. Från kyrkan är det fem kilometer till Sun Dance Ranch. Från Hagfors/Edebäck/Bergsäng: ta första vägen till vänster efter skylten "Yggenäs". Ranchen ligger vid slutet av grusvägen.
Tillbaka
Ekshärad
Besök hemsida
Vinteraktiviteter
Häst & vagn
Rida
Vinter