Cookie & integritetspolicy

På den här webbplatsen används cookies.

Hur personuppgifter hanteras i cookies

Det kan förekomma att Klarälvsbanan samlar in och hanterar vissa personuppgifter med hjälp av cookies. För denna hantering gäller vår integritetspolicy. Om du inte accepterar användandet av cookies rekommenderar vi att du stänger av cookies i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en varning varje gång webbplatsen försöker placera en cookie på din dator.

Hur skyddas dina personuppgifter?

Endast de personer som behöver behandla dina personuppgifter för att vi ska kunna uppfylla våra angivna ändamål har tillgång till dem. I de fall personuppgifter rapporteras vidare anges detta i vår integritetspolicy. 
Ingen personlig information, som e-post eller namn, sparas automatiskt om besökaren. Personlig information som besökaren själv registrerar, sparas i syfte att optimera användarupplevelsen och för att vi ska kunna anpassa kommunikationen efter varje användares unika intressen.

Om besökaren lämnar sin e-postadress vid beställning av karta, godkänns att besökaren fortsatt kan komma att få e-postutskick från oss. 

Vi använder Google Analytics och Google Datastudio för analys och rapportering av besöksstatistik. 

Vad är cookies och hur använder vi det?

Cookies används normalt för att förbättra wepplatsen för användaren, till exempel för att kunna anpassa en webbplats efter besökarens önskemål, val och intressen.
Cookies är en liten textfil bestående av bokstäver och siffror som skickas från vår webbserver och sparas på din webbläsare eller enhet. Vi använder följande cookies:
- Sessionscookies (en tillfällig cookie som upphör när du stänger din webbläsare eller enhet).
- Varaktiga cookies (cookies som ligger kvar på din dator tills du tar bort dem eller de går ut).
- Förstapartscookies (cookies som sätts av webbplatsen du besöker).
- Tredjepartscookies (cookies som sätts av en tredjeparts webbplats. Hos oss används dessa i första hand för anlyser, t ex google analytics).
- Liknande tekniker (tekniker som lagrar information i din webbläsare eller i din enhet på ett sätt som liknar cookies).

De cookies vi använder förbättrar normalt sett de tjänster vi erbjuder. Några av våra tjänster behöver cookies för att fungera korrekt, medan andra förbättrar tjänsterna för dig. Vi använder cookies för övergripande analytisk information avseende din användning av våra tjänster och för att spara funktionella inställningar så som språk och andra uppgifter. Vi använder även cookies för att kunna rikta relevant marknadsföring till dig.

Kan du själv styra användningen av cookies?

Ja! Din webbläsare eller enhet ger dig möjlighet att ändra intställningarna för användningen och omfattningen av cookies. Gå till inställningarna för din webbläsare eller enhet för att lära dig mer om hur du justerar inställningarna för cookies. Exempel på sådant du kan justera är blockering av alla cookies, att endast acceptera förstapartscookies eller att radera cookies när du stänger ner din webbläsare. Ha i åtanke att vissa av våra tjänster kanske inte fungerar om du blockerar eller raderar cookies. Du kan läsa mer om cookies generellt på post- och telestyrelsens webbsida, pts.se.

Hur kontaktar du oss vid frågor om dataskydd?

Har du frågor om hur vi hanterar dina personuppgifter kan du kontakta oss på telefon 0563-54 10 81 eller info@klaralvsbanan.se.

Har du synpunkter på vår hantering? 

Tycker du att vår personuppgiftsbehandling är felaktig och vill klaga på den kan du vända dig till Datainspektionen som är tillsynsmyndighet på området.




Foto: mostphotos.com